[...] udział w regulacji metabolizmu tłuszczów i węglowodanów. Miedzy innymi powoduje nasilony rozpad komórek tłuszczowych oraz zwiększa wykorzystanie kwasów tłuszczowych jako źródła energii, co chroni białka mięśniowe przed katabolizmem. Pod wpływem działania hGH, tłuszcze spalane są tak gwałtownie, że upośledza to niekiedy wykorzystanie glukozy [...]
[...] Mega Milk Dymitaze i inne MRP, których w usa jest baaardzo duzo, białka świetnie nadające sie na low-carby. Co do Colostrum nie zagłebiałem sie nigdy w ten temat za bardzo ale gadanie ze sie nie wchłania lub jest nie tolkerowane jest troche na wyrost, nie dosc ze cos takiego smakuje naprawde przepysznie to dostajesz cos od "źródła".
a przeciez zma hitec'a zawiera miedź! a wg tego niżej magnez utrudnia przyswajanie cynku;( wyszloby na to ze to wszytskko jak zwytkle do dupy!ściema ;P niech mi ktoś rozjaśni w glowce;P ynk jest jednym z minerałów śladowych, którego ilość w organźmie ocenia się na 1,5g do 2,2g, a który występuje jako składnik około 70 enzymów biorących udział [...]
wiek 18 wzrost 178 waga 75 cel masa I Śniadanie Płatki owsiane 100 Mleko zaw. 2,o% tłuszczu 200 Jaja kurze całe 120 omega-3 2 tabletki Ok B:33,7 T:24 W:80 kcal:651 II Śniadanie Makaron z pszenicy durum 100 Ser twarogowy półtłusty 30 Oliwa z oliwek 20 omega-3 2 tabletki warzyFka Ok choc dałbym więcj bialka B:16,6 T:22,3 W:87 [...]
[...] Kcal:3378 To co nie zostało tu uwzglednione to jeszcze: troche masła, koło 3 jabłek prawie codzinennie,jakies słodkosci W diecie kompletnie brakuje warzyw brakuje również źródła zdrowych tłuszczy (oliwy z oliwek, oleju lnianego, orzechów włoskiech) chleb zwykły zastąp razowym, płatki kukurydziane owsianymi jeśli chodzi o ryby to stawiaj na [...]
witam jak dla mnie rama odpada zamien jak juz na maslo. chleb pszenny i ta maka pszenna odpada.. jemy tylko razowe rzeczy (pelnoziarniste, np pumpernikiel, zwykly razowiec z nasionami) makaron razowy durum, postara sie jesc tez np kasze gryczana, ryz brazowy one sa znacznie lepsze niz ziemniaki. mielonka.. nie wiem jak sojowa ale miesne sa syfem [...]
[...] B23 T 3 W 138 kcal. 668 //warzywa z tego posiłku wrzuć do innego btw. znowu tuńczyk? nie przesadzałbym z nim kolacja Serek wiejski 200g B 24 T 0,4 W 9 kcal 138 //daj twaróg półtłusty Dorzuć do diety warzyw i owoców (okolice treningu) po urozmaicaj źródła tłuszczy, jak pisałem już nie przesadzaj z ilością tuńczyka polecam 3-max4 puchy tygodniowo.
do marpen . Śniadanie - 6:30 platki owsiane+mleko. troche rodzynków brakuje źródła pełnowartościowego białka dodaj tutaj np.2 jajka 2. Posilek w szkole 9.00 kanapka z zóltym serem i z ogórkiem/pomidorem chleb oczywiście razowy 3.Posiłek w szkole 12.00 jw. tutaj daj z wędliną albo tuńczykiem 4. Obiad 15.00 zupa- najczęsciej jakas z warzywami i [...]
W pierwszym posiłku brakuje źródła pełnowartościowego białka i tłuszczy, w drugim brak tłuszczy, w trzecim zamień masło na oliwę/olej lniany/orzechy, do kolacji dodaj tłuszcze, po treningu zjedz normalny posiłek np. ryż/makaron/kasza + mięsko/świeża ryba/odżywka białkowa
Aga doczytalam teraz, owco zostaje, a zero w weglach to jest dla ciebie "zero wirtualne" Po prostu praktycznie jedzac 25g wegli masz juz "zero" Dobrze ci idzie na tej diecie wyniki w gore, energia w gore, nie ma ciagu na slodycze, nie narzekasz na ilosc bialka, uwazam, ze warto wykorzystac, ze przestawilas sie na spalanie [...]
Chciałbym się dowiedzieć z jakiego źródła jest najlepiej pozyskiwać owe kwasy? korzystaj z tłustych ryb jak np łosoś właśnie, siemia lnianego świeżo mielonego, oleju lnianego wysokolinolowego, orzechów włoskich. Poniżej produkty najbardziej bogate w omega 3 Dokup zamiast tranu GOLD OMEGA 3 i tym uzypełniaj braki inne ryby także mają o3 więc [...]
[...] białko organizm korzysta w dużej mierze z tłuszczu? W normalnych warunkach nawet 30% spożywanego białka jest przerabiane na glukozę, a w przypadku gdy nie ma żadnego innego źródła energii, poza odrobiną wnkt z ryb ten procent jest jeszcze większy. Tak więc niech będzie - jest t odieta dla ludzi bez aktywności. Tacy ludzie są mniej podatni na [...]
Proponuje poczytać o minusach dużej ilości nabiału w diecie - nie tylko w kontekście laktozy, czy "zatłuszczania się", ale np. nabiału, jako głównego źródła estrogenu w jadłospisie. Jeśli użyjesz wyszukiwarki forumowej - z pewnością znajdziesz potrzebne informacje. Osobiście proponuje ograniczyć spożycie mleka na korzyść innych źródeł białka.
[...] żółtka i bić dalej. -gdy się pięknie nam ubiją dodajemy białeczko/ stewię/ słodzik z mleczkiem kozim w prochu i kręcimy -następnym krokiem będzie dodawanie stopniowo źródła tłuszczu, w moim przypadku to był olej rzepakowy, nie wiem co w sobie ma, ale dodaję go do wszystkiego i dobrze mi z tym. - krok nieobowiązkowy: jeżeli mamy ochotę [...]
[...] Likopen to, według najnowszych badań, ważny składnik w profilaktyce przerostu prostaty, a także przeciwutleniacz chroniący komórki przed zmianami nowotworowymi. Bogate źródła likopenu to przede wszystkim czerwone owoce i warzywa (likopen pełni funkcję czerwonego barwnika): pomidory, arbuzy, owoce dzikiej róży, czerwone grejpfruty, papaja. [...]
[...] i unerwieniem. To z kolei owocuje tym, iż pewna porcja tłuszczu jest spalana ciężej, bo została zaprogramowana jako ważny zapas. Oznacza to, iż nie stanowi łatwo dostępnego źródła energetycznego, tak jak tkanka tłuszczowa zlokalizowana pod skórą w innych mięśniach albo w samych mięśniach. I tu tkwi sedno: organizm z preferencji sięga najpierw po [...]
Daj na śniadanie inne źródło białka, plaster sera to nie to: serek wiejski choćby. Na kolację tłustą rybkę możesz dać: makrela, śledź. Oczywiście źródła węgli zamieniaj; ja osobiście nie przełknąłbym ryżu brązowego w takiej ilości, jedz czasami paraboliczny, basmati, ziemniaki. No i troszkę za dużo węgli na początek, przecież już 300 g to będzie [...]